Інститут кібернетики НАНУ: “великокитаївський” період (1965-1975) – Спогади, ч.3 – Надія МІЩЕНКО

1965 – 1975,
машини М-220, БЭСМ

Докладніше про періоди в історії Інституту кібернетики див. ТУТ.

“Великокитаївський період” моєї роботи в ІК (1965-1975), описаний тут, для мене відзначався важливою обставиною. Вперше мені довелося брати участь у реалізації великого за обсягом завдання – “Автоматизація програмування в системі ПРОЕКТ” – спільного для всіх співробітників відділу Теорії цифрових автоматів (ТЦА) В.М.Глушкова. Бо протягом попереднього – “лисогірського” періоду – чотири алгоритми з різних областей знань я програмувала сама.

Старший науковий співробітник відділу ТЦА, тоді ще кандидат фіз.-мат.наук Олександр Адольфович Летичевський запросив мене до відділу ТЦА як працівника з чималим досвідом програмування, здається, на роль неформального лідера групи, що повинна була розробляти програмне забезпечення для системи ПРОЕКТ.

На час мого повернення до відділу ТЦА група, з якою я мала працювати, складалася з чотирьох осіб: Василь Васильович Федюрко, який на той час закінчив аспірантуру, і молоді спеціалісти, які закінчили механіко-математичний факультет Київського державного університету, – Ольга Феліжанко, Галина Шерстобоєва, Ніна Капоріна та аспірант з Казахстану Ерік Оразов. Останні двоє незабаром залишили групу.

 

Далі буде…

 

 

Галерея ілюстрацій:


 

Завантажити газету “Вечерний Кибер” (Кібертонія−1966) − PDF − 3,4 Mb

 

Завантажити програму Симпозіуму Кібертонії-1969PDF − 1,9 Mb

 

Завантажити тези доповідей Симпозіуму Кібертонії-1969PDF − 19,8 Mb

 

Завантажити частину 3-ю спогадів Надії МіщенкоPDF − 3,4 Mb